Rookmelders verplicht!

Rookmelders verplicht in iedere woning in 2022!

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. In nieuwbouwhuizen is dat al een tijdje het geval , maar dat geldt straks dus ook voor de bestaande bouw.

Waar zijn de rookmelders verplicht in de woning?

De regel is dat op elke verdieping een rookmelder moet hangen. Denk hierbij vooral aan de vluchtroutes, vaak is dit de gang en overloop. Besloten ruimtes die dienen als vluchtroute moeten ook worden voorzien van een rookmelder.

Een zolder die geen verblijfsruimte is behoeft geen rookmelder. Advies is wel om hier een rookmelder te plaatsen als hier bijvoorbeeld de cv-ketel zit.

Rookmelder

Welke rookmelder moet ik hebben?

De rookmelder moet minimaal een CE-keurmerk hebben en voldoen aan de NEN-14604. De rookmelder hoeft niet aangesloten te worden op het lichtnet, een rookmelder op batterij is voldoende. De rookmelders hoeven ook niet onderling gekoppeld te worden.

Waar moet ik nog meer aan denken?

Plaats ook rookmelders in brandgevaarlijke ruimtes. Denk hierbij aan de ruimtes waar een wasmachine, droger, cv-ketel of andere ontstekingsbronnen geplaatst zijn.

Vergeet daarnaast vooral niet een koolmonoxide (CO) melder te plaatsen. Deze is erg belangrijk en detecteert koolmonoxide. Koolmonoxide is namelijk kleur- en geurloos en erg gevaarlijk. Deze CO melder moet worden geplaatst nabij kachels, open haarden en cv-ketels.

Wij maken je rookmelders slim!

Door de rookmelders te verbinden met een hub kan het systeem worden verbonden met een app op de telefoon. Met deze app krijgt je inzicht in je systeem en kun je de status van de rookmelder uitlezen. Daarnaast stuurt de app een pushmelding als de rookmelder alarm slaat of als de batterij bijna leeg is.

Heb je ooit al gedacht aan een alarmsysteem, dan is dit een mooie kans. De hub kan namelijk ook gebruikt worden als volwaardig alarmsysteem. Dit alarmsysteem kan volledig worden uitgebreid met bewegingsmelders, raam- en deurcontacten en nog veel meer beveiligingscomponenten.

Geen zorgen, wij helpen graag met installeren!

Ook benieuwd wat de kosten zijn en hoe Alarm Wesa kan helpen? Wij maken graag voor u een vrijblijvende offerte voor het installeren van rookmelders, zodat u volledig ontzorgd wordt. Stuur hiervoor een email naar mike@alarmwesa.nl

Slimme rookmelders