Meldkamer

Een alarm systeem met meldkamer: bent u al verbonden?

Bij Alarm Wesa hebben we begrepen dat de veiligheid van onze klanten voorop staat, en daarom bieden wij een van de meest uitgebreide en betrouwbare alarmsystemen met een meldkamer in Nederland. Onze jarenlange ervaring in de branche heeft ons geleerd dat een alarmsysteem met meldkamer de beste manier is om klanten de gemoedsrust te geven die ze nodig hebben.

Bij het installeren van een alarmsysteem is het advies of een eis van de verzekering om het alarmsysteem met meldkamer/ alarmcentrale te verbinden, ook wel te noemen PAC (particuliere alarmcentrale). De snelste methode om de juiste alarmopvolging in gang te zetten is het doormelden bij de meldkamer.

Indien de meldkamer een melding van uw alarmsysteem ontvangt zal deze conform een van te voren vastgelegde alarmprotocol afhandelen. In dit alarmprotocol wordt er vastgelegd welke actie wordt ondernomen en wie er wordt geïnformeerd. Het aansturen van alarm opvolgingsdienst/ bewaking is hierin ook mogelijk en in speciale gevallen ook de politie. Onze meldkamer werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar om te zorgen dat uw huis of bedrijf te allen tijde beveiligd is. In geval van een noodsituatie, zoals een inbraak, overval, of brand, staat onze meldkamer direct paraat om hulpdiensten zoals de politie, brandweer, of ambulance te sturen. Dit betekent dat onze klanten altijd kunnen rekenen op snelle en efficiënte reactie in noodsituaties. Wat ons alarm systeem met meldkamer nog extra onderscheidt, is onze klantenservice. Onze goed opgeleide en vriendelijke medewerkers staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met eventuele zorgen. We begrijpen dat uw veiligheid geen kwestie is om licht over te nemen, en daarom bieden we de beste kwaliteit en service die u kunt krijgen.

meldkamer alarmsysteem - alarm met meldkamer

Meldingen alarmsysteem met meldkamer/ alarmcentrale

De alarmcentrale registreert tevens de activiteiten van uw alarmsysteem. Van deze registratie kunt u ook een overzicht opvragen waarop u, met vermelding van naam, datum en tijdstip, kunt terug vinden wie en wanneer in uw pand geweest is. Bij het aansluiten van een alarmsysteem op de meldkamer kunnen de volgende meldingen worden doorgestuurd:

 • inbraakmelding
 • in- en uitschakeling
 • overvalmelding
 • sabotagemelding
 • 230 volt / spanning uitval
 • lage accu spanning
 • testmelding
 • brandmelding

Verzekeringseisen alarm systeem met meldkamer

De verzekering kan een eis stellen om het alarmsysteem te verbinden met de meldkamer en hoe de verbinding tot stand moet komen. Controleer daarom goed in de polisvoorwaarden welke risicoklasse van de VRKI wordt geëist. De eisen van de VRKI voor de verbindingen zijn per risicoklasse verschillend:

 • AT1: Geen meldkamer verplicht, doormelding naar mobiele telefoon.
 • AT2: Alarmverbinding naar meldkamer via IP(internet) en/of gprs module (SP2/DP1). Controle melding primaire verbinding 25 uur.
 • AT3: Alarmverbinding naar meldkamer via IP(internet) met verplichte back-up via gprs module (DP3). Controle melding primaire verbinding 3 minuten en secundaire verbinding 25 uur.
 • AT4: Alarmverbinding naar meldkamer via IP(internet) met verplichte back-up via gprs module (DP4). Controle melding primaire verbinding 90 seconden en secundaire verbinding 5 uur.

Alarmopvolging alarmsysteem

De verzekering kan tevens een eis stellen voor de alarmopvolging. Dit kan gebeuren door een sleutelhouder of door een bewakingsdienst. Wij kennen verschillende particuliere beveiligingsorganisaties waarmee wij goede ervaring hebben. De eisen van de VRKI voor de alarmopvolging zijn per risicoklasse verschillend:

 • RE1: Alarmopvolging door mobiele telefoon naar sleutelhouder.
 • RE2: Alarmopvolging door PAC naar sleutelhouder.
 • RE3: Alarmopvolging door PAC naar erkende particuliere beveiligingsorganisatie. Of RE2  met technische alarmverificatie door PAC naar sleutelhouder en prioriteit 1 politie.
 • RE4: Alarmopvolging door PAC met technische alarmverificatie naar erkende particuliere beveiligingsorganisatie en prioriteit 1 politie.

Tegenwoordig is het mogelijk om gebruik te maken van de videomeldkamer. Binnen de installatie van het live alarmsysteem zorgt bijvoorbeeld alleen al onze videomeldkamer voor een veel snellere respons bij een melding, niet alleen in de meldkamer maar ook op veel andere niveaus. Lees hier meer over op de videomeldkamer pagina.

Meer informatie over een particuliere alarmcentrale?

Wij sluiten onze systemen aan bij SMC alarmcentrale. Maar wij maken ook gebruik van andere meldkamers o.a. Securitas en Alarm Meldnet. Dus, als u op zoek bent naar een alarmsysteem met meldkamer dat uw veiligheid serieus neemt en dat u de gemoedsrust geeft die u verdient, dan hebt u het bij ons gevonden. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten, en ontdek hoe wij ervoor kunnen zorgen dat u nog meer gemoedsrust heeft in uw huis of bedrijf. Bij Alarm Wesa nemen we uw veiligheid serieus, 365 dagen per jaar.