BORG certificaat VRKI 2.0 v. 2018 of VRKI 2017? Wat nu?

CCV BORG en VRKI 2.0 certificaat bij Alarm Wesa

De verzekering eist een BORG certificaat VRKI of VRKI 2.0 versie voor mijn alarmsysteem, wat nu?

Het VKRI 2.0 certificaat, uitgegeven door het Verbond van Verzekeraars, is een belangrijke stap voorwaarts in de erkenning van kwalitatieve beveiligingsmaatregelen. Aan de hand van dit certificaat kunnen beveiligingsbedrijven aantonen dat hun diensten en producten voldoen aan de strenge eisen gesteld door het Verbond van Verzekeraars. Dit is van cruciaal belang, aangezien het risico op inbraak en andere vormen van criminaliteit een voortdurende zorg is voor zowel particulieren als bedrijven. Met het VKRI 2.0 certificaat wordt bevestigd dat de gebruikte beveiligingssystemen niet alleen effectief zijn, maar ook worden erkend door verzekeraars, wat kan leiden tot voordelen zoals lagere verzekeringspremies.

Wat is nu dan een BORG certificaat of opleverbewijs? Een BORG certificaat of opleverbewijs is een document waarmee u kunt aantonen aan de verzekeraar dat uw woning of bedrijf volgens de juiste wijze is bouwkundig en/of elektronisch beveiligd tegen inbraak. De verzekeraar kan dit eisen op basis van de VRKI of VKRI 2.0.

Kan ik zelf een alarmsysteem aanleggen met een BORG certificaat?

Nee, een BORG-certificaat kan alleen worden verstrekt door een erkend beveiligingsbedrijf. Wilt u dus in aanmerking komen voor BORG certificaat dan dienen de beveiligingsmaatregelen te worden uitgevoerd door een BORG erkend beveiligingsbedrijf. Voor beveiligingsbedrijven biedt het behalen van dit certificaat een kans om hun diensten te differentiëren en te benadrukken dat ze werken volgens de hoogste normen, zoals opgenomen door het Verbond van Verzekeraars. Klanten die meer willen weten over het VKRI 2.0 certificaat en hoe dit hun beveiliging kan verbeteren, worden aangemoedigd kunnen zich schrijven op een branche gebonden nieuwsbrief. Hierin delen ze regelmatig updates en advies over de nieuwste beveiligingstrends en -ontwikkelingen, inclusief informatie over hoe onze diensten gebruik maken van dergelijke certificeringen tot voordeel van onze klanten.

Hoe wordt bepaald welke beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen?

Op basis van de verbeterde risicoklassenindeling VRKI 2017 of 2018 voor woningen en bedrijven wordt bepaald welke beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen. De VRKI 2017 en 2018 is een instrument om het inbraakrisico van de woning en het bedrijfspand te bepalen. Aan de hand criminaliteitspreventie en veiligheid wordt bepaald welke beveiligingsmaatregelen u moet treffen en van welke zwaarte.

In totaal zijn er vier risicoklassen, aangeduid met de cijfers 1 t/m 4. De verzekerde waarde van de attractieve zaken van de inboedel bepalen de risicoklasse. Attractieve zaken zijn goederen die verhandelbaar en meeneem baar zijn. Alarm Wesa speelt een belangrijke rol bij de eis van de verzekering of op basis van de verzekerde waarde van de attractieve zaken een risico-inventarisatie. Op basis hiervan wordt een beveiligingsplan en een programma van eisen geschreven. Indien alle maatregelen correct worden uitgevoerd ontvangt u het daar bijhorend certificaat.

Indien er elektronische maatregelen worden getroffen heeft u een grote kans dat er een meldkamercontract en onderhoudscontract worden geëist. Een meldkamercontract houdt in dat het alarmsysteem wordt aangesloten op een alarmcentrale die bij calamiteiten ingrijpt. Een onderhoudscontract is een contract met Alarm Wesa. U heeft dan recht op een onderhoudsbeurt elk jaar en u heeft recht op de 24-uurs service van Alarm Wesa.

Wat is het BORG certificaat

Het BORG certificaat is 5 jaar geldig indien er elk jaar onderhoud wordt uitgevoerd van het gecertificeerde alarmsysteem. Indien dit niet het geval is dan is het BORG certificaat 1 jaar geldig. Na 5 jaar kunt u het BORG certificaat verlengen, indien er geen verandering plaats hebben gevonden in de regelgeving en de verzekerde waarde attractieve zaken dan is dit geen probleem. Mocht dit wel het geval zijn dan wordt er een nieuw beveiligingsplan en programma van eisen opgesteld.

Nog enkele belangrijke tips waar u op moet letten

Vaak krijgt u korting op de inboedelverzekering als u BORG certificaat volgens de regelgeving heeft. Echter moet u wel goed kijken wat de voorwaarde hier voor zijn. Zo kan het zijn dat er geëist wordt dat het alarmsysteem altijd aan staat. Dus mocht u naar de buurman gaan voor een kop koffie en het alarmsysteem staat niet ingeschakeld en er wordt ingebroken dan bent u niet verzekerd.
Indien er veranderingen plaatsvinden in uw inboedel meld dit dan bij het beveiligingsbedrijf. Indien er bouwkundige veranderingen plaatsvinden in uw woning en/ of bedrijfspand meld dit dan ook bij het beveiligingsbedrijf.

Door samen te werken met een gecertificeerd beveiligingsbedrijf, kunnen klanten er zeker van zijn dat ze gebruikmaken van enkele van de beste beschikbare methoden om hun eigendommen en geliefden te beschermen. Voor uitgebreid advies over hoe u kunt profiteren van de diensten van een VKRI 2.0 gecertificeerd beveiligingsbedrijf zoals Alarm Wesa en nodigen we u uit om contact met ons op te nemen.

Mocht u nog met vragen zitten over dit onderwerp of tijdens het ontwerpen opleveren en onderhouden van alarmsystemen, neem dan contact met mij via mike@alarmwesa.nl. Alarm Wesa Beveiligingssystemen B.V. is een erkend beveiligingsbedrijf en is al meer dan 30 jaren werkzaam in de beveiligingsbranche. Kijk op de website van het CCV voor meer informatie over een BORG beveiligingsbedrijf.