De Mosquito

de mosquito tegen hangjongeren

Last van hangjongeren? Gebruik de Mosquito!

Veel hangjongeren zorgen voor overlast en schade bij bijvoorbeeld schoolpleinen, stations of andere openbare plekken. De Mosquito kan voor deze plekken de ideale oplossing zijn voor dit probleem.

Wat is de Mosquito?

De Mosquito is een apparaat dat een hoog geluid van ongeveer 17 KHz produceert. Dit geluid is alleen hoorbaar is voor personen tussen de 10 en 25 jaar. Het doel is het verjagen van overlastplegers binnen een bepaalt gebied.  Het apparaat heeft een bereik van ongeveer 25 meter, afhankelijk van de omgeving waar die gemonteerd is. De Mosquito kan worden geactiveerd door een tijdsklok, bewegingsmelder of een afstandsbediening.

Waarom gebruik maken van de Mosquito?

De Mosquito heeft een direct effect op het verjagen van overlastplegers. Jongeren ervaren het hoge frequente geluid als irritant en gaan dan ook snel opzoek naar een andere plek om rond te hangen.  Hierdoor is het een ideale oplossing tegen hangjongeren die overlast of schade veroorzaken.

Is de Mosquito schadelijk voor mijn gehoor?

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat bij normaal gebruik dit niet schadelijk is voor het gehoor. Wel wordt geadviseerd om te waarschuwen over het gebruik van de Mosquito, doormiddel van een waarschuwingsbord. Ook is gebleken dat het gebruik van de Mosquito geen effect heeft op dieren. Het werkt daarom ook niet als afschrikmiddel tegen dieren.

De Mozzy

De Mozzy is een compacte variant en is alleen bedoeld voor binnen of op overdekte locaties. De Mozzy heeft ongeveer een bereik van 2 tot 10 meter afhankelijk van de omgeving. Zowel de Mosquito als de Mozzy worden meestal beschermd tegen vandalisme door een metalen behuizing.

Welke plekken worden de Mosquito en de Mozzy vaak geplaatst?

De meest gebruikte plekken zijn:

  • Ingangen, portieken en trappenhuizen
  • Schoolpleinen
  • Kelders
  • Stations
  • Speelveldjes/Cruyff Courts
  • Winkelcentra

Zijn er nog andere oplossingen tegen hangjongeren?

Uit onderzoek blijkt dat camerabeveiliging ook preventief werkt tegen hangjongeren. Vandaalplegers hebben een afkeer tegen camerabeveiliging en bekenden zich vaak bij het zien van beveiligingscamera’s. Mocht er toch wat gebeuren dan staat de dader op beeld. Lees hier meer over camerabeveiliging.

Vragen of een demonstratie?

Heeft u vragen over het gebruik of wilt u zien wat het effect is van de Mosquito, neem dan gerust contact met ons op via mike@alarmwesa.nl.