Zakelijke camerabeveiliging

Camera beveiliging voor winkel of pand

Uit feiten en cijfers van onze branche blijkt dat een camera beveiliging helpt bij inbraakpreventie en het verminderen van criminaliteit. Inbrekers, dieven, criminelen, vandalen en insluipers bedenken zich en hebben een afkeer van camera beveiliging. Daarom is camera beveiliging een must op het gebied van beveiligingssystemen.

Alarm Wesa voorziet in uw behoefte van camerabeveiliging (CCTV). Voor zowel IP camera beveiliging als analoge camera beveiliging kunt u met ons samenwerken. De beelden van uw camerabewaking kunnen een cruciale rol spelen zodra er zich iets ongewenst voordoet in en rondom uw pand en terrein. Via het internet kunt u op ieder gewenst moment de livebeelden van uw beveiligingscamera bekijken. Zo kunt u de beelden bekijken via de pc, tablet en/of smartphone. Tevens is alarmverificatie mogelijk via de beveiligingscamera’s of kunt u gebruik maken van videomeldkamer met live view.

camerabeveiliging en camerabewaking

Beveiligingsplan voor camerabeveiliging

Met bestaande wetgeving en privacy wetgeving zijn er veel regels waaraan camera’s moeten voldoen. Daarom is het belangrijk dat er bij een beveiligingsplan voor de camera installatie wordt geschreven. Met een beveiligingsplan wordt het doel en functie van de camerabeveiliging beschreven.

Zinvolle aandachtspunten bij camera beveiliging voor een winkel zijn

  • Locatie van camera’s: Plaats een beveiligingscamera op strategische locaties in de winkel, zoals bij de ingang, bij de kassa’s, en in de buurt van waar waardevolle producten worden opgeslagen. Zorg ervoor dat de camera’s geen dode hoeken hebben en dat ze het hele gebied dat ze moeten dekken effectief kunnen zien.
  • Verlichting: Zorg ervoor dat er voldoende verlichting is, zodat de camera’s duidelijke beelden kunnen opnemen. Controleer ook of de camera’s zijn aangepast aan de verlichtingsomstandigheden om te voorkomen dat het beeld te licht of te donker is.
  • Privacy: Zorg ervoor dat de camera’s alleen gericht zijn op openbare gebieden en niet op privéruimtes zoals kleedkamers en toiletten. Plaats ook borden om klanten te waarschuwen dat er beveiligingscamera’s zijn en wat het doel ervan is.
  • Toegang tot beelden: Beperk de toegang tot de beelden tot alleen diegenen die gemachtigd zijn om ze te bekijken, zoals de beveiligingsmedewerkers en de winkelmanagers. Houd de beelden ook beveiligd en bewaar ze volgens de wettelijke voorschriften.

Alarm Wesa kan u helpen bij het schrijven van een beveiligingsplan.

Plan een afspraak voor een beveiligingsplan voor camerabeveiliging

beveiligingscamera