Beheer brandmeldinstallatie

Beheer brandmeldinstallatie en veilig aanleggen

Alarm Wesa is in Nederland een gerenommeerde naam als het gaat om het beheer en aanleggen van brandmeldinstallaties. Dit doen we al meer dan 35 jaar. Het is belangrijk om te weten wie je kunt vertrouwen met de veiligheid van personen en eigendommen, en daarom stellen wij alles in het werk om aan die behoefte te voldoen. Op onze website kunt u lezen over de verschillende mogelijkheden en het belang van een goed functionerende brandmeldinstallatie.

Bij Alarm Wesa begrijpen we het belang van een veilige omgeving voor u en uw eigendommen. Daarom bieden wij volledige bewaking van brandmeldinstallaties aan, die zorgt voor continue monitoring en detectie van mogelijke brandhaarden. Binnen het gebouw is de aanwezigheid van de brandmeldinstallatie cruciaal voor de brandveiligheid. Echter, het pure gebruik van de installatie is geen garantie voor een veilige omgeving. Elke organisatie moet een beheerder aanstellen die verantwoordelijk is voor het beheer van de installatie. Deze beheerder zorgt ervoor dat alle onderdelen van de installatie, zoals de automatische doormelding naar de brandweer, correct en snel werken. Wanneer er onvolkomenheden worden ontdekt, kan de beheerder direct actie ondernemen om deze te laten verhelpen. Onze geavanceerde systemen staan garant voor tijdige detectie, waardoor u en uw medewerkers voldoende tijd hebben om te reageren.

Ontruimingsinstallatie

In het geval van een brand of ander noodgeval is een geordende en snelle ontruiming van essentieel belang. De ontruimingsinstallaties van Alarm Wesa zijn speciaal ontworpen om mensen op een efficiënte en veilige manier naar buiten te leiden, zodat iedereen in veiligheid wordt gebracht.

Beheren en het onderhoud van brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie is alleen effectief als deze goed wordt onderhouden en beheerd. Het is verplicht om een logboek bij te houden van alle werkzaamheden en controles die uitgevoerd worden aan de brandmeldinstallatie. Dit logboek kan door de gebruiker van het gebouw, bijvoorbeeld een bedrijf op de locatie, gelezen worden om te volgen welke acties ondernomen zijn en wat hun uitkomsten zijn. Het certificaat van de installatie moet voldoen aan bepaalde normen, en hier speelt het logboek een belangrijke basis in. Door deze strenge eisen kunnen we zorgen voor een goede brandveiligheid, en voorkomen dat er onnodige incidenten komen.

Alarm Wesa biedt een uitgebreid beheerpakket aan voor brandmeldinstallaties. Het doel van deze onderhoud omvat regelmatige inspecties en eventuele reparaties, zodat uw systeem altijd up-to-date en operationeel is.

ontruimingsinstallatie

Juiste bekabeling brandmeldinstallatie aanleggen volgens NEN 2535

De kwaliteit en betrouwbaarheid van een brandmeldinstallatie hangt mede af van de gebruikte bekabeling. Bij Alarm Wesa gebruiken we uitsluitend bekabeling die voldoet aan de NEN 2535 norm. Dit zorgt ervoor dat de installatie niet alleen voldoet aan de hoogste eisen van betrouwbaarheid, maar ook dat deze jarenlang meegaat zonder problemen.

Alarm Wesa: Uw vertrouwde partner in veiligheid

Al meer dan 35 jaar is Alarm Wesa uit Enschede de toonaangevende expert op het gebied van brandmeldinstallaties.  Ons bedrijf stelt geen enkel belang boven de veiligheid van onze klanten en zij moeten kunnen vertrouwen op de diensten die onder ons beheer vallen. Met een team van ervaren professionals staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het kiezen en installeren van de juiste brandmeld- en ontruimingsinstallaties voor uw situatie. Neem vandaag nog contact op met het team van Alarm Wesa en zorg voor een veiligere toekomst voor u en uw medewerkers. Het is niet mogelijk om uw eigen medewerkers naar ons te sturen voor een opleiding of bhv cursus bij Alarm Wesa.

Meer informatie over een ontruimingsinstallatie?

brandmeldinstallatie NEN 2535 in Enschede bij alarm wesa