Je huis beveiligen tegen inbrekers? In 5 eenvoudige stappen!

Stap 1: Je eigen handelingen

Je kunt nog de duurste sloten en camera’s hebben en een meest geavanceerd alarmsysteem, maar het voorkomen van een inbraak begint bij jezelf. Denk daarom eerst na wat je zelf kan doen om je huis zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor inbrekers.

Hierbij enkele tips:

  • Draai je sloten altijd op nachtslot; ook overdag!
  • Sluit ramen en deuren altijd goed af.
  • Zorg dat er geen waardevolle spullen prominent in het zicht legt.
  • Zorg voor goede verlichting in en rondom het huis.
  • Zorg dat er geen opklim mogelijkheden zijn zoals ladders, kliko’s et cetera.

Stap 2: Goede sloten

Elk gevelelement wat bereikbaar is, is interessant voor inbrekers. Zorg er dus voor dat elk raam en deur goed beveiligd is met de juiste sloten, veiligheidsbeslagen, scharnieren, anti-inbraakstrips, barrièrestangen, et cetera. Let hierbij op dat het SKG logo erop staat, dit houdt in dat het materiaal de tests heeft doorstaan.

Stap 3: Sociale controle en sociale media

Maak met de buurt afspraken over sociale controle. Wissel telefoonnummers uit en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van veranderingen of vreemde gebeurtenissen in de buurt. Zorg dat er in vakantieperiodes buren zijn die dagelijks de post weghalen en door de buurt heen lopen. Inbrekers zitten ook op social media, deel daarom niks op social media voor en tijdens je vakantie.

Stap 4: Alarminstallatie

Hoe goed ook de voorgaande tips worden uitgevoerd, een inbreker komt altijd binnen. Zorg daarom voor een alarminstallatie wat afschrikt (licht en geluid) en waar reactie op komt. Dit kun je natuurlijk zelf doen maar een erkend installateur kan je hierin volledig ontzorgen. Het juist afdekken van alle “zones” is namelijk essentieel evenals de configuratie tussen de elementen en het merk systeem. Binnenkort delen we onze kennis over hoe je een goed alarmsysteem selecteert. Geen tijd om te wachten? Neem gerust contact met ons op, dan adviseren wij graag wat voor jouw specifieke situatie het meest geschikt is.

Stap 5: Beveiligingscamera’s

Wil je het echt grondig aanpakken, dan kun je beveiligingscamera’s ophangen. Hiermee heb je altijd bewijsmateriaal op beeld, zowel overdag als ‘s nachts. Ook kun je live meekijken vanuit een App. Waar je ook maar bent! Camerabeveiliging is écht een vak apart het is daarom verstandig om hiervoor een ervaren installateur te vragen. Binnenkort delen we onze kennis over hoe je de juiste beveiligingscamera’s selecteert. Geen tijd om te wachten? Neem gerust contact met ons op, dan adviseren wij graag wat voor jouw specifieke situatie het meest geschikt is.

Mocht u nog met vragen zitten over dit onderwerp neem dan gerust contact op met mij via mike@alarmwesa.nl