Thermische IP warmtebeeld camera

Thermische beveiligingscamera

Hoe werkt een thermische IP camera?

Een thermische – of warmtebeeldcamera met HD beeld voor uw pand, winkel of bedrijf werkt simpel gezegd op basis van het principe dat het warmte kan detecteren. Elk mens, dier en object straalt warmte uit waardoor de thermische infrarood camera warmte verschil meet. Hierdoor kan een camera erg goed gebruikt voor buiten en terreinbeveiliging. Of het nu donker, regent of mistig de beveiligingscamera is in deze situatie erg betrouwbaar.

Met een warmtebeeldcamera van topmerken zoals Dahua, FLIR en Hikmicro wordt het detecteren van warmteverschillen binnen diverse toepassingen een fluitje van een cent. Of u nu interesse heeft in het inspecteren van vloerverwarming, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, of het verrichten van thermografie voor industriële toepassingen, ons assortiment omvat warmtebeeldcamera’s voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik. Van pocket-size camera’s die je gemakkelijk mee kunt nemen tot geavanceerde modellen met high-definition MSX beeldverbetering, wifi-connectiviteit, en software-opties voor zowel Android als iOS smartphones. Bij het zoeken naar de perfecte warmtebeeldcamera voor uw behoeften, kunt u rekenen op ons uitgebreide assortiment producten. Onze camera’s komen met standaard garantie, uitgebreide service-opties, en de mogelijkheid tot kalibratie en onderhoud om de kwaliteit en nauwkeurigheid te waarborgen. Accessoires en tools nodig? Geen probleem, wij regelen alles.

Waarvoor wordt een warmtebeeld camera gebruikt?

Tegenwoordig is de keuze van het juiste camerasysteem van cruciaal belang. Traditionele camerasystemen hebben lange tijd de norm bepaald, maar met een warmtebeeld camera is er een nieuw alternatief ontstaan. Een slimme camera biedt extra voordelen bieden ten opzichte van een traditioneel camerasysteem. We zullen de voordelen van thermische camera’s belichten en situaties identificeren waarin ze de beste keuze zijn. Een thermische camera kan voor veel toepassing worden gebruikt. Denk hierbij aan het meten van temperaturen van apparatuur en auto’s om zo de warmtebron snel te ontdekken. Maar ook voor brandpreventie om vroegtijdig een brand te ontdekken. Omdat deze camera’s steeds betaalbaarder en betrouwbaarder worden kunnen ze ook worden gebruikt voor buitenbeveiliging bij woonhuizen en terreinen.

Een van de belangrijkste voordelen van warmte camera’s is hun vermogen om temperatuurverschillen waar te nemen en weer te geven. Traditionele camera’s zijn niet in staat om deze informatie te verstrekken, wat deze systemen uniek maakt. Dit maakt hittecamera’s bijzonder geschikt in situaties waarin het monitoren van warmtepatronen cruciaal is, zoals brandpreventie, industriële processen en elektrische inspecties. Thermische camera’s stellen gebruikers in staat om potentiële problemen te identificeren voordat ze escaleren, waardoor tijdige interventie mogelijk is.

Minder afhankelijk van licht met warmtebeeldcamera’s

In tegenstelling tot traditionele camera’s die afhankelijk zijn van zichtbaar licht, maken thermische camera’s gebruik van warmte-emissie om beelden te creëren. Hierdoor zijn ze in staat om objecten te detecteren, zelfs bij totale duisternis. Dit maakt thermische camera’s ideaal voor beveiligingstoepassingen waarin nachtzicht essentieel is, zoals grensbewaking, terreinbeveiliging en het bewaken van afgelegen gebieden. Bovendien zijn thermische camera’s minder gevoelig voor slechte weersomstandigheden, zoals mist, rook of regen, waardoor ze betrouwbaarder zijn dan traditionele camera’s in dergelijke omstandigheden.

Subtiele veranderingen detecteerbaar

Een ander gebied waarin thermische camera’s uitblinken, is de detectie van anomalieën. Door temperatuurverschillen te detecteren, kunnen thermische camera’s afwijkingen in objecten of mensen identificeren. Dit maakt ze waardevol in toepassingen zoals crowd management, perimeterbewaking en vroegtijdige detectie van potentiële dreigingen. Traditionele camera’s zijn meestal niet in staat om dergelijke subtiele veranderingen in temperatuur waar te nemen, waardoor thermische camera’s een duidelijk voordeel hebben in dit opzicht.

Kostenbesparing op lange termijn

Hoewel thermische camera’s over het algemeen duurder zijn in aanschaf dan traditionele camera’s, kunnen ze op de lange termijn kostenbesparend zijn. Door hun vermogen om in donkere omstandigheden te werken en door slechte weersomstandigheden heen te kijken, kunnen thermische camera’s het aantal benodigde camera’s verminderen. Dit resulteert in lagere installatie- en onderhoudskosten. Bovendien kan het vroegtijdig detecteren van potentiële problemen, zoals oververhitting van apparatuur of brandgevaar, aanzienlijke schade voorkomen en de bedrijfscontinuïteit waarborgen.

Een overzicht waar deze warmtebeeldcamera goed gebruikt kan worden:

  • HVAC: Monitoring van verwarming en airconditioning systemen voor efficiëntie en detectie van problemen.
  • Elektrotechniek: Detectie van warmteverliezen in elektrische installaties en opsporen van overbelastingen.
  • Bouw en constructie: Inspectie van daken, muren en ramen voor warmteverliezen en lekkages.
  • Brandbestrijding: Bijhouden van brandhaarden en detectie van branden in moeilijk bereikbare gebieden.
  • Automotive: Detectie van problemen met verwarming en koeling van voertuigen.
  • Wildobservatie: Observeren van dieren en hun verblijfplaatsen in het wild.
  • Medische toepassingen: Bijvoorbeeld detectie van verhoogde lichaamstemperatuur bij mensen in de gezondheidszorg en beveiligingsinstellingen.

Geen valse meldingen meer

Door het toepassen van een warmtegevoelige camera voor buiten- en terreinbeveiliging is de kans op valse meldingen erg klein. Door het combineren van een camera met alarmverificatie (seek thermal) kunnen personen snel worden gedetecteerd en kan er snel actie worden ondernomen. Daarnaast kan het systeem zo worden ingesteld met een resolutie van hoog detail dat er onderscheid kan worden gemaakt tussen dieren, mensen en auto’s.

Dahua thermische camera bij alarm wesa enschede

  Dahua IP beveiligingscamera met thermische warmte sensor Een warmtebeeldcamera van Dahua

Voor het beste resultaat kunt u kiezen voor de nieuwste Dahua compact camera serie. Deze camera heeft een normale lens gecombineerd met een digitale thermische lens. Door deze combinatie kan er in eerste instantie door middel van de thermische lens een betrouwbaar alarm worden gegeneerd, waarna de normale lens kan worden gebruikt voor herkenning van eventuele personen. Met de thermische lens is het namelijk niet mogelijk om personen te herkennen, deze wordt dus alleen gebruikt om een betrouwbaar alarm te genereren.

Op welke manier kan ik een alarmmelding ontvangen?

Op het moment dat de camera een alarm genereert gaat er direct een melding naar uw telefoon of naar de videomeldkamer. Door het inkijken van de camerabeelden op uw telefoon kunt direct inschatten of de situatie urgent is. Is de camera gekoppeld via ethernet of micro usb met de videomeldkamer dan beoordeelt de centralist de camerabeelden en indien gewenst kan deze direct de politie inschakelen. De politie kan dan vervolgens ook de camerabeelden bekijken via Live View.

Vragen of een demonstratie?

Hoewel traditionele camera’s nog steeds een prima oplossing zijn voor veel beveiligings- en surveillancetoepassingen, bieden thermische camera’s een aantal unieke voordelen in specifieke situaties. Hun vermogen om temperatuurverschillen waar te nemen op pixels nauwkeurig, nachtzicht mogelijk te maken, slechte weersomstandigheden te trotseren en anomaliedetectie te bieden, maakt ze extra geschikt in brandpreventie, industriële inspecties, grensbewaking en vele andere toepassingen. Met hun potentieel voor kostenbesparing op lange termijn kunnen thermische camera’s een waardevolle investering zijn voor organisaties die streven naar verbeterde beveiliging en efficiëntie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij Alarm Wesa Enschede bieden we u de mogelijkheid om een demo te ervaren van onze geavanceerde warmtebeeldcamera’s. We begrijpen dat het belangrijk is voor onze klanten om zelf te zien hoe deze innovatieve technologie werkt en welke voordelen het kan bieden voor hun specifieke behoeften.

Onze warmtebeeldcamera’s stellen u in staat om verschillende temperatuurverschillen te detecteren en te visualiseren, zelfs in complete duisternis of bij slechte weersomstandigheden. Of het nu gaat om beveiligingstoepassingen, industriële inspecties of brandpreventie, onze warmtebeeldcamera’s bieden ongeëvenaarde mogelijkheden. Heeft u vragen over het gebruik of wilt u zien wat het effect is van de Dahua thermische IP beveiligingscamera, neem dan gerust contact met onze klantenservice op voor meer informatie of gratis advies. Of stuur een email naar mike@alarmwesa.nl – wij helpen u graag.