Thermische IP beveiligingscamera

Hoe werkt een thermische IP beveiligingscamera?

Een thermische beveiligingscamera werkt simpel gezegd op basis van warmte. Elk mens, dier en object straalt warmte uit waardoor de thermische camera warmteverschil meet. Hierdoor kan een thermische camera erg goed gebruikt voor buiten en terreinbeveiliging. Of het nu donker, regent of mistig de beveiligingscamera is in deze situatie erg betrouwbaar.

Waarvoor wordt een thermische IP beveiligingscamera gebruikt?

Een thermische camera kan voor veel toepassing worden gebruikt. Denk hierbij aan het meten van temperaturen van apparatuur en auto’s om zo de warmtebron snel te ontdekken. Maar ook voor brandpreventie om vroegtijdig een brand te ontdekken. Omdat deze camera’s steeds betaalbaarder en betrouwbaarder worden kunnen ze tegenwoordig ook worden gebruikt voor buitenbeveiliging bij woonhuizen en bedrijventerreinen.

Geen valse meldingen meer

Door het toepassen van een thermische camera voor buiten- en terreinbeveiliging is de kans op valse meldingen erg klein. Door het combineren van een thermische camera met alarmverificatie kunnen personen snel worden gedetecteerd en kan er snel actie worden ondernomen. Daarnaast kan het systeem zo worden ingesteld dat er onderscheid kan worden gemaakt tussen dieren, mensen en auto’s.

Dahua beveiligingscamera

 Dahua IP beveiligingscamera

Thermische beveiligingscamera
thermische ip camera

De Dahua thermische IP beveiligingscamera

Dahua heeft een nieuwe thermische camera gelanceerd. Deze camera heeft een normale lens gecombineerd met een thermische lens. Door deze combinatie kan er in eerste instantie doormiddel van de thermische lens een betrouwbaar alarm worden gegeneerd, waarna de normale lens kan worden gebruikt voor herkenning van eventuele personen. Met de thermische lens is het namelijk niet mogelijk om personen te herkennen, deze wordt dus alleen gebruikt om een betrouwbaar alarm te genereren.

Op welke manier kan ik een alarmmelding ontvangen?

Op het moment dat de camera een alarm genereert gaat er direct een melding naar uw telefoon of naar de videomeldkamer. Door het inkijken van de camerabeelden op uw telefoon kunt direct inschatten of de situatie urgent is. Is de camera gekoppeld met de videomeldkamer dan beoordeelt de centralist de camerabeelden en indien gewenst kan deze direct de politie inschakelen. De politie kan dan vervolgens ook de camerabeelden bekijken via Live View.

Vragen of een demonstratie?

Heeft u vragen over het gebruik of wilt u zien wat het effect is van de Dahua thermische IP beveiligingscamera, neem dan gerust contact met ons op of stuur een email naar mike@alarmwesa.nl