Rookmelder kopen? Lees Tips en Trucs!

brandbeveiliging of brandpreventie thuis - koolmonoxidemelder kopen

Een rookmelder en koolmonoxide melder zijn een must in ieder huis. Vaak zijn mensen zich niet bewust van de gevaren van o.a. brand in huis. Een rookmelder en koolmonoxide melder kunnen mensenlevens redden en materiaalschade beperken. Installeer daarom vandaag nog een rookmelder of koolmonoxide melder, wij geven hierbij tips en trucs.

Waar hang ik een rookmelder op?

Installeer rookmelders in vluchtroutes en nabij brandgevaarlijke plekken. Bij vluchtroutes moet je denken aan de hal en overloop. Denk bij brandgevaarlijke plekken aan technische ruimtes, zoals plekken waar de wasmachine en wasdroger staat. Installeer de rookmelders tegen het plafond en in het midden van de ruimte. Installateur bij voorkeur in elke ruimte een rookmelder.

  • Installeer rookmelders in de hal en overloop (vluchtroute)
  • Installeer rookmelders op brandgevaarlijke plekken (wasmachine, wasdroger etc.)
  • Installeer rookmelder in het midden van de ruimte
  • Installeer rookmelders niet nabij ventilatie en vochtige plekken

Waar installeer ik een koolmonoxide melder?

Een koolmonoxide melder moet juist niet op het plafond worden geïnstalleerd. Koolmonoxide is namelijk gas wat niet stijgt en afhankelijk van de warmte in de ruimte komt het niet hoger dan 2 meter. Advies is om de koolmonoxide melder te installeren tegen de muur op 1,5 meter hoogte. Installeer de koolmonoxide melder nabij boiler, geiser, cv-installatie en gaskachel.

Kan ik een rookmelder of koolmonoxide melder koppelen met elkaar of met het alarmsysteem?

Afhankelijk van het merk en type zijn de rookmelders te koppelen met elkaar of met het alarmsysteem. Als de rookmelders onderling worden gekoppeld betekent dit dat als er een rookmelder in alarm gaat de rest ook in alarm gaat. Als de rookmelder gekoppeld is met het alarmsysteem dan krijgt u ook een melding op uw telefoon of via de meldkamer.

Vergeet niet!

  • Als je slaapt werkt alleen je gehoor
  • Test de rookmelder elk jaar of ze ook echt werken
  • Check de batterijen elk jaar en indien nodig vervang deze
  • Zorg ervoor dat je weet hoe je moet vluchten
  • Een rookmelder kan ook worden aangesloten op het alarmsysteem
  • Een rookmelder kan je ook zelf makkelijk installeren, kijk eens in onze webshop veilighuis

Advies op maat rookmelder of koolmonoxidemelder kopen?

Heeft u een alarmsysteem dan is het goed mogelijk dat wij op dit alarmsysteem rookmelders kunnen installeren. Ook voor een simpele standalone rookmelder kunt u bij ons terecht. Wij maken hierbij gebruik van rookmelders van Ajax Systems. Naast dat deze rookmelders functioneel zijn, zijn deze ook nog designvol en verkrijgbaar in wit en zwart. Zelf aanschaffen kan ook via onze webshop veilighuis.

Graag geven wij u vrijblijvend advies op maat. Vanuit Alarm Wesa installeren wij al sinds jaar en dag rookmelders, voor zowel consumenten als bedrijven. Kwaliteit staat bij ons voorop. Mocht u nog met vragen zitten over dit onderwerp neem dan gerust contact op met mij via mike@alarmwesa.nl