ISDN stopt, wat nu?

alarmsysteem app - ISDN stopt gevolgen voor uw alarmsysteem

Op 1 september stopt KPN met ISDN1, ISDN2 en PSTN meervoudig. Dit betekent dat er tienduizenden ISDN alarmsystemen niet meer kunnen doormelden naar de alarmcentrale. De komende maanden moeten al deze ISDN alarmsystemen worden overgezet naar PSTN, GSM, IP en/of GPRS. Om deze overzetting te realiseren moeten de alarmsystemen worden aangepast of worden vervangen.

Ombouwen naar PSTN (analoog)

Het alarmsysteem kan worden omgebouwd om te functioneren met een PSTN (analoge) lijn. Dit is de ouderwetse telefoonlijn die in elk huis aanwezig is. Echter is dit ook een verouderde techniek en moet hiervoor een PSTN kiezer in het alarmsysteem worden gebouwd. De verwachting is dat deze lijn er in de toekomst ook uit gaat. Dus het advies is om direct te kiezen voor IP en/of GPRS. Daarnaast kost een melding van het alarmsysteem nog altijd een bel tik via deze analoge lijn.

Ombouwen naar IP (internet)

Ons advies is om het alarmsysteem direct om te bouwen naar IP. IP is het internet protocol waar vele extra mogelijkheden liggen. Het alarmsysteem maakt een verbinding via internet naar de alarmcentrale, maar kan ook direct verbinding maken met een app op de telefoon. Een melding via IP is tegenwoordig net zo betrouwbaar als via de oude telefoonlijn, daarnaast kost een melding geen bel tik. Wel is het advies om een noodstroomvoorziening (UPS) te treffen voor de internetmodem, switch en eventueel glasvezelmodem. En als u het helemaal goed wilt doen dan adviseren wij om een GPRS back-up te nemen.

GPRS (GSM netwerk)

Het ombouwen van de installatie naar GPRS kan worden gebruikt voor de primaire melding naar de alarmcentrale of als back-up van de IP doormelding. Hierbij wordt er een GPRS module geïnstalleerd met een SIM kaart in het alarmsysteem. De SIM kaart verbruikt wel data waardoor er meestal wordt gewerkt met maandelijks tarief.

Het advies van Alarm Wesa als uw ISDN stopt

Ons advies is om het alarmsysteem om te bouwen naar een IP alarmsysteem met een eventuele GPRS back-up. Met een IP alarmsysteem bent u klaar voor de toekomst en heeft u vele extra’s zoals een app voor op de telefoon. Mocht u nog met vragen zitten over dit onderwerp neem dan gerust contact op met mij via mike@alarmwesa.nl