Alarminstallatie

Hoe zinvol is een alarminstallatie?

Bent u woonachtig in een gebied met een hoog risico op inbraken? Of bewaart u waardevolle spullen uit uw bedrijfspand wellicht thuis? Dan is een modern en slim alarmsysteem van Alarm Wesa geen overbodige luxe. Het doel van een alarminstallatie is om mogelijk inbrekers af te schrikken en direct kenbaar te maken dat een inbraak niet zonder gevolgen zal verlopen. Met meer dan 40 jaar ervaring is Alarm Wesa uw specialist in het adviseren, plaatsen en onderhouden van beveiligingssystemen.

Een alarmsysteem met draadloze techniek

In sommige situaties kunnen wij ook een draadloos alarmsysteem adviseren. Situaties waarin een draadloos alarm ideaal kan zijn, zijn bijvoorbeeld:

  • Als u in een huurwoning woont, kan een draadloos alarmsysteem een goede optie zijn omdat het gemakkelijk te installeren en te verwijderen is, zonder permanente schade aan de woning toe te brengen.
  • Voor woningen is een draadloos alarmsysteem ideaal omdat het geen bedrading nodig heeft, waardoor het gemakkelijker en goedkoper is om te installeren dan een bedraad alarmsysteem.
  • Voor historische gebouwen kan een draadloos alarmsysteem ideaal zijn omdat het geen bekabeling vereist die het uiterlijk van het gebouw kan verstoren.
  • Als u een tijdelijke locatie heeft, zoals een bouwplaats of een terrein, kan een draadloos alarmsysteem handig zijn omdat het gemakkelijk te verplaatsen is en snel kan worden geïnstalleerd.
  • Als een bestaand bedraad alarmsysteem uitgebreid moet worden naar andere gebieden van uw huis of bedrijf, kan een draadloos alarmsysteem een goede oplossing zijn omdat het gemakkelijk kan worden geïntegreerd met het bestaande systeem.
draadloos alarmsysteem of alarminstallatie voor uw bedrijf

Zijn er ook nadelen aan een draadloos alarminstallatie?

Bij het plaatsen van het alarmsysteem zitten wel enkele haken en ogen. Zo bent u afhankelijk van batterijen voor de stroom die wij tijdig moeten vervangen. Daarnaast is er nog het risico op hacking/ jamming van kwaadwillende personen die het signaal onderscheppen en het systeem uitschakelen of omzeilen. Tot slot hebben draadloze alarmsystemen een beperkt bereik, wat betekent dat ze mogelijk niet geschikt zijn voor grote gebouwen of gebieden met veel obstakels.

Is een draadloos alarmsysteem dan altijd ‘minder goed’ dan een regulier alarmsysteem? Zeker niet! Wij werken namelijk met vooraanstaande leveranciers die zeer hoogwaardige producten ontwikkelen waar wij als beveiligingsbedrijf volledig achter staan. Bij elk draadloos alarmsysteem is een stukje maatwerk advies nodig.

Wij zijn erkend installateur van het merk Aritech (UTC) en AJAX alarmsystems!

Wij hebben al meer dan 40 jaar ervaring bij het installeren van alarmsystemen van het merk Aritech (UTC). Inbraakpanelen die wij installeren zijn ATS Advanced en ATS Classic. Daarnaast installeren wij sinds 2020 alarmsystemen van het merk AJAX alarmsystems.

AJAX alarmsysteem compleet

Alarmsysteem voor jouw huis?

Heeft u nog vragen of wilt u nog wat extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag!