Mistbeveiliging

mistbeveiliging en Mistgenerator bij Alarm Wesa

De mistgenerator: wat je niet kan zien, kan je ook niet stelen.

Ondanks dat een alarmsysteem preventief werkt, kunt u met een mistbeveiliging nog een stap verder gaan voor een inbreker. Mistbeveiliging is één van de meest effectieve manieren om een ruimte te beveiligen. Bij een inbraak, oftewel een snelkraak, weten inbrekers dat ze een tijdbestek hebben van ongeveer 10 minuten. In dit tijdbestek kunnen ze veel schade aanrichten en ook nog vluchten.

De mistbeveiliging biedt een unieke en effectieve oplossing voor dit probleem wat u niet ziet. Een mistgenerator, soms ook wel mistalarm genoemd kan een ruimte binnen enkele seconden vullen met dichte mist. Waardoor de inbreker letterlijk niets meer kan zien. En wat je niet kan zien, kan je ook niet stelen. Daarnaast wordt de mistgenerator vaak geëist door verzekering in de hogere risicoklasse. Omdat door de mistbeveiliging vaak veel schade wordt voorkomen.

Hoe werkt de mistbeveiliging?

De mistgenerator wordt aangesloten op een alarmsysteem. Wanneer er een geverifieerde inbraakmelding plaats vindt vult de generator de ruimte binnen enkele seconde met dichte mist. Hierdoor heeft de inbreker geen kans om waardevolle spullen mee te nemen en wordt op een effectieve wijze de schade beperkt.

Kan de mistgenerator in elke ruimte worden geplaatst?

De mistgenerator kan in elke ruimte worden geplaatst. Of het nu een kantoor, winkels of loods is, geen enkele ruimte is te klein of te groot. De mist is niet schadelijk voor gezondheid, kleding, voedsel en elektronisch apparatuur.

Vergeet niet een melding te maken bij de gemeente

Vergeet niet na het installeren een melding te maken bij de gemeente. Het kan namelijk zijn bij gebruik van een mistgenerator dat derden dit zien als een brand. Hierdoor kan het zijn dat de brandweer wordt ingeschakeld en dat er meer schade wordt aangericht dan nodig.

Vragen of een demonstratie?

Wilt u eens in het echt zien wat het effect is van mistbeveiliging, neem dan contact met ons op via mike@alarmwesa.nl. Alarm Wesa maakt gebruikt van de Bandit mistgenerator in combinatie met een Aritech ATS inbraakcentrale. Er is zowel een Bandit mistgenerator voor kleine ruimtes/ woningen als voor grote ruimtes. Graag geven wij u vrijblijvend advies op maat.

Hieronder vindt u een demo video van het systeem bij een klant van ons: